Van 2013-2016 schilderde ik portretten van Portugese fadozangers .Ik houd zelf erg van fadomuziek .Door de jaren heen heb ik goede banden met veel fadozangers opgebouwd - vooral dan in Lissabon . Het werden uiteindelijk 37 portretten . Enkele heb ik er nog ...maar de meesten hangen in Lissabon.

uit 2014 tot 2017 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Portugese fadozanger Alfredo Marceneiro

2016

Drie portretten in één werk , van de in Portugal beroemde fadozanger ALFREDO DUARTE MARCENEIRO , die zelf ook veel fado`s geschreven heeft. zowel zijn zoon als zijn - inmiddels 70-jarige kleinzoon Vitor zijn fadozangers. dit werk is er één uit een serie van 36 portretten van Portugese fadozangers die zijn geschilderd tussen 2013 -2016

Celeste Rodrigues, fadozangeres

2017

Celeste Rodrigues is een fadozangeres en is met haar 94 jaar de oudste nog regelmatig zingende fadista in Portugal. Ze is ook nog eens de zus van de beroemde Amália Rodrigues, die in 1989 overleed.

Amália Rodrigues , fadozangeres

2016

Amália Rodrigues is  een ikoon in de wereldmuziek .Zij maakte de Portugese fadomuziek over de hele wereld bekend en geliefd.  Dit werk in pastels heeft eigenlijk een zwarte rand om het werk , gemaakt omdat ik op die manier het werk beter vond uitkomen . Door de regels van EXTO kan ik die helaas niet laten zien ,omdat zij beslisten dat er geen randen of kaders om werken getoond mogen worden .

Artur Batalha ,fadozanger

2017

inmiddels alweer het 43e portret dat ik van een fadozanger/-es maakte .En het verveeld mij nog steeds niet. De meeste van deze portretten zijn thuis bij de geportretteerde fadozangers in Lissabon . Veruit de meeste van deze zangers, zangeressen en gitaristen  van de fadowereld ken ik ook persoonlijk.

CAMANÉ , fadosinger

2015

Camané is één van de populairste fadozangers van Portugal. Begonnen als klein jongetje , heeft hij al vele jaren succes. Zijn twee broers zijn ook fadozanger en hebben evengoed veel succes , zij het op iets kleinere schaal. Ik ontmoette Camané enkele malen en tijdens één van die gelegenheden liet ik hem zijn portret signeren .

fadozanger Helder Moutinho

2017

Fadista Helder Moutinho: één van 3 broers succesvol in de fadowereld

guitarplayer Andre Dias

2017

de jonge getalenteerde bespeler van de Portugese gitaar , Andre Dias heeft met alle bekende fadozangers gespeeld.. Geschilderd in zowel aquarel, gouache ,als acrylverf , op koudgeperst katoenpapier

Fernando Maurício

2017

portret van Portugese fadozanger Fernando Mauricio , een icoon van de wereld van fadomuziek.

DUARTE

2016

Fadozanger /gitaarspeler Duarte

Fadozangeres Fernanda Maria

2016

In haar eigen land, Portugal wordt deze fadozangeres beschouwd als legendarisch. Fernanda Maria had ooit haar eigen fadohuis ( restaurant waar faos worden gezongen) , waar vele andere beroemde fadistas kwamen zingen .

fadozangeres Filipa Tavares

2016

Dit is een portret van Filipa Tavares, Portugese fadozangeres. Het is gemaakt als illustratie voor in het boekje van haar nieuwe CD. Het thema van de CD zijn de gedichten van José Saramago , schrijver. Deze zijn op muziek gezet en gearrangeerd als fadomuziek. Saramago had iets met olijven en olijvenbomen,vandaar het verzoek om olijven op het werk.

portret van Cristina Branco

2014

portret van de bekende Portugese zangeres Cristina Branco . Haar internationale carriere maakte ze via Nederland. Haar eerste twee CDs zijn hier geproduceerd en opgenomen . Ze maakte oa een album met gedichten van de Nederlandse dichter Slauerhof , die ze in het portugees vertaalde en als fado`s zingt.

fadozangeres Joana Amendoeira

2016

Eén van de bekendste fadozangeressen van dit moment .

Mafalda Arnauth

2016

prachtige zangeres , Mafalda Arnauth

Vicente en Jose Da Camara

2016

Vader en zoon  Vicente & Jose Da Camara , beiden fadozangers.

portret #2 Carlos do Carmo

2015

een tweede portret van de Portugese fadozanger Carlos do Carmo

portret van Carlos do Carmo

2015

een van de bekendste fadozangers van Portugal is zeker Carlos Do Carmo .

Sandra Correia , fadista

2016

De Portugese fadozangeres Sandra Correia , met haar mooie donkere melancholieke stem, hier geportretteerd in aquarel .

MARIZA , fadozangeres

2015

Mariza, een grote naam in de wereld van de Pportugese fadomuziek .

Carla Pires, in kleur

2015

Tweede portret van Carla pires, Portugese fadozangeres. dit keer in kleur

Carla Pires , in zwart-wit

2015

portret in zwart-wit aquarel van Portugese fadozangeres  CARLA PIRES

CARMINHO

2015

één van de grootste jonge talenten van de fadomuziek : CARMINHO

Pedro moutinho #2

2015

Tweede portret , een nieuwere versie , van Pedro Moutinho, op zijn eigen verzoek.

Pedro Moutinho , fadozanger

2015

portret nummer 1 van deze fadozanger

Ana Lains & Paulo Loureiro

2014

fadozangeres Ana Lains, met haar man Paulo Loureiro , muziekant

fadista Aldina Duarte

2014

De fadozangeres Aldina Duarte zingt niet alleen fado,maar schrijft ook de gedichten die later weer als fadoteksten fungeren . Zij zet zich ook onverminderd in voor fe FADO , door workshops ,etc.