for English text click flag icon 

BASTIAAN MOL ( Rotterdam ,1954 )

Zie ook mijn andere website  www.bastiaanmol-art.com 

Bastiaan Mol , tekent/- en schildert vanaf de leeftijd dat hij een pen kon vasthouden . Tot de leeftijd van 29 jaar schildert hij autodidact waarna hij van 1986-1991 de Antwerpse Academie voor Kunstambachten "Roger van Avermaete"volgde  (richting Illustratie/ Toegepaste Grafiek). Zijn eerste solo expositie vond plaats in Antwerpen  in 1986.

Van 1979-1995 woonde/werkte hij in Brussel en Antwerpen (België) en in Frankfurt am Main (Duitsland) ,waarna hij naar zijn geboortestad Rotterdam terugkeerde. Tot dan toe schilderde hij steeds naast zijn hoofdberoep als tophaarstylist /make-up artist. Vanaf 2015 schildert hij fulltime en exposeert hij ook regelmatiger.

Terugkerende onderwerpen in zijn werk zijn vooral de Man , Dieren(vooral vogels) , door Muziek geïnspireerde portretten en zgn Fan-art (het oude Hollywood, zangers,etc).

De materialen waarmee hij werkt zijn aquarel , gouache , pastels , grafiet , pen+inkt , maar ook acrylverf op doek .Dikwijls gebruikt hij meerdere van deze technieken ook tegelijk binnen één werk , als mixed media.

Van 2013-2019 schildert hij 50 portretten van Portugese fadozangers(-essen), geinspireerd door de door hem geliefde fadomuziek. Door de regelmatige bezoeken aan Portugal - en vooral Lissabon - leert hij vele zgn. FADISTAS (zangers,M/V ) ook persoonlijk kennen en de Fadoscene van Lissabon omarmt hem in grote vriendschappen. Het grootste deel van deze portretten hangen dan ook in Lissabon,bij de geportretteerde zangers thuis. Een aantal heeft hij zelf nog in bezit en twee portretten maken deel uit van de vaste collectie in het museum Assosiação Alfredo Marceneiro te Lissabon ,waar de fado elke week live klinkt . Dit gebouw herbergt de nalatenschap van de grootmeester van de fado Alfredo Marceneiro, die veel fados schreef en ook componeerde. Zie video (2019) https://vimeo.com/354487645 

ook op :  instagram    bastiaan_mol.art                                                                                                    facebook      basmolart                                                                                      

                tumblr          bastiaanmol                                                                                       

                vimeo           bastiaanmol
 

Bastiaan Mol neemt deel aan de groepsexpositie van kunstenaarscollectief Karmijn die zal plaats vinden boven de FENIXloods, Rotterdam-Katendrecht, 60 kunstenaars ,10 dagen : 28 aug t/m 8 september 2019  dagelijks 12:00-18:00 uur.  Verder neemt hij ook deel aan de Kunstroute Kralingen-Crooswijk ,zowel solo als met Kunstenaarscollectief Karmijn, deze exposities vinden plaats begin oktober. Vanaf 7 november neemt hij deel aan een expositie van kunstwerken in Mediawinkel DONNER, Rotterdam met het werk "The Heel" . Alle geëxposeerde werken worden tevens in een kunstboek uitgegeven samen met de release van het nieuwe CD album van de band The Bullfight. Eind november exposeert Bastiaan Mol in de koffie kiosk ,Lage Erfbrug ,Delfshaven (Rotterdam).

 

 

stijliconen  zijn de Symbolisten , Pre-rafaëliten , Alphonse Mucha, Gustave Doré, William Blake , Alma Tadema ,Scott Henry Tuke , Aubrey Beardsley , Jan Toorop , etc.